Q4C-Geheugensteuntje: tien tips voor een goed gesprek

Als pleegkind, (pleeg)ouder of medewerker in de pleegzorg heb je elkaar nodig om er voor te zorgen dat de pleegzorg goed verloopt. Daarom zijn de gesprekken die je samen voert heel belangrijk. Als je elkaar spreekt, wil je dat iedereen zich fijn voelt en dat er naar elkaar geluisterd wordt. Het Q4C-Geheugensteuntje met tien tips voor een goed gesprek helpt hierbij.

Het opstellen van tien tips voor een goed gesprek was een van de ideeën die naar voren kwamen tijdens de bijeenkomsten met pleegkinderen, biologische kinderen van pleegouders, (pleeg)ouders en medewerkers in de pleegzorg die in het project Q4C Pleegzorg in 2015 en 2016 zijn georganiseerd. Rode draad tijdens de bijeenkomsten was de communicatie tussen pleegkind, (pleeg)ouder en medewerkers in de pleegzorg. Hoe zorg je er voor dat de ander jou goed begrijpt en ook dat je zegt wat jij in het gesprek aan bod wil laten komen. De tien tips helpen daarbij.

De tips zijn opgesteld samen met pleegkinderen, biologische kinderen van pleegouders, (pleeg)ouders en medewerkers in de pleegzorg. De tips staan op een handig kaartje, dat je als een geheugensteuntje mee kunt nemen in je portemonnee of je tas, zodat je het altijd tevoorschijn kunt halen als je het nodig hebt.

Wil je ook zo’n kaartje? Stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan sturen we jou een of meerdere kaartjes per post. Of lees de tien tips hier.

Het Q4C-geheugensteuntje kwam tot stand in het kader van het project Q4C-pleegzorg dat inmiddels is afgerond. Dit project werd gefinancierd door Stichting Kinderpostzegels Nederland.